La Ciutat


Fotos: © Montse Riera / © Vilaniu Comunicació / © Manel R. Granell

Capital del Mediterrani
Amb una població de 131.255 habitants (2015), és la ciutat més poblada de la comarca del Tarragonès, de la regió del Camp de Tarragona i és la setena ciutat més poblada de Catalunya.

La seva ubicació a la riba de la Mediterrània a la Costa Daurada, amb platges d’aigües càlides, així com els seus centres d’esplai i tradició històrica i patrimoni artístic, la converteixen en un centre d’atracció turística de primera.
Fundada al segle III aC amb el nom de Tàrraco, posseeix un important port de mar i és el centre del Complex Petroquímic de Tarragona. Els romans la feren capital de la província Tarraconense, motiu pel qual encara conserva notables restes arqueològiques d’aquesta època que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La Ciutat per Nadal
Els mesos de desembre i gener a Tarragona són època de festes familiars, de carrers plens de gent passejant, de llums de Nadal, pessebres i de l’emblemàtica Cavalcada dels Reis Mags. Tarragona enguany s’il·lumina especialment per acollir una àmplia oferta d’activitats i actes nadalencs adreçats a tots els públics, amb l’única finalitat de compartir moments de jocs, il·lusió i màgia, tan característics d’aquesta època de l’any.

Actes més destacats:
Festa d’encesa de llums de Nadal a la Rambla i al Serrallo

Pista de gel a la plaça Verdaguer
Parc Infantil de Nadal
Casal x Nadal
L’Arbre dels Desitjos
Els protagonistes d’aquestes dates, el Tió, el Pare Noel, l’Home dels Nassos i els Reis Mags d’Orient visitaran la nostra ciutat.
Recollida de cartes a càrrec dels Patges Reials
Pastorets
Concerts de Nadal i cantades de nadales
Fires de Nadal de la Rambla Nova (Fira de Nadal, Fira de l’Oli i Fira d’Artesania)
Pessebres Municipals